Merken

Laurel Burch

“In onze snelle en evoluerende wereld hebben we nood aan symbolen die ons herinneren aan een spirituele wereld”. En “ik weiger iets in mijn leven te aanvaarden dat ik niet kan omtoveren in iets magisch en mooi”.

 

Gevleugelde woorden van Laurel Burch (1945-2007), een Amerikaanse artieste die haar eigen fragiliteit (ze leed aan osteoporose) overwon door krachtige figuren te creëren in originele, verbeeldingsrijke schilderijen.

 

Burch staat voor levendige en tijdloze iconische beelden van mensen, katten, paarden, vlinders, vogels en vissen. Tegelijk persoonlijk en universeel.

 

Een explosie van kleur ademt een gevoel uit van vreugde, energie en lichtvoetigheid. De mythische wereld van haar schilderijen vertaalde Burch in ontwerpen van t-shirts, juwelen, tassen... en sokken!

 

-> Kunstige Zotte Sokken


Via deze zotte sokken blijft de geest van Laurel Burch de wereld opvrolijken. Wilde katten, betoverende paradijsvogels en magische paarden toveren een glimlach op ons gelaat. En om Burch zelf te parafraseren: blije voeten zijn verbonden met de aarde en alle levende wezens en culturen. Zo is dat maar net!