Merken

Sock You

100% Belgisch en 200% jong. Onze Zotte Sokken-barometer staat op 'Cool & Crazy' voor Sock You, een creatief sokkenmerk van eigen bodem dat stevig verankerd zit in de jongerencultuur.

Met dank aan de ijskoude winter van 2010. Hoe lager de temperaturen doken, hoe meer het twee jonge ondernemers met roots in het skate- en urbanmilieu opviel dat het verdomd moeilijk is om leuke (lees: originele en creatieve) sokken te vinden. Ondanks de aandacht die gaat naar kleding voor jongeren. Sterker nog: het leek hen wel 'boredom rules' met het overaanbod saaie – en bovendien dure en kwalitatief minderwaardige – sokken.

Daar wilden skateshopeigenaar Steven en ondernemer Frederic iets aan doen. Zoals: hun middenvinger opsteken richting kleurloze sokken. En: verbazen met ontwerpen die sokkenfans doen glimlachen. Maar ook: kwaliteit leveren zonder een gat in je portefeuille te branden.

Met een flinke portie energie, een snuifje gekheid en een dosis enthousiasme besloot het tweetal een bedrijfje op te richten om zèlf leuke sokken te maken. Sock You was geboren. Op basis van ontwerpen van designers uit de UK, Portugal, Italië en eigen land toveren ze nu kwalitatieve Zotte Sokken te voorschijn aan messcherpe prijzen.

Elke sok heeft een individueel verhaal (verbonden met het verleden van de driving forces of opgepikt uit de jongerencultuur) maar er is ook een groter verhaal. Sock You is een way of life, een manier om in het leven te staan. Eigenzinnig, een beetje stout en prettig gestoord werden van eigenschappen omgetoverd in een handelsmerk.

Overigens worden alle sokken door zowel vrouwen als mannen gedragen. Enige voorwaarden: je voet in schoenmaat 38-45 kunnen wurmen èn van monsters houden. Niet moeilijk, toch?

-> Pittige 'Zotte Sokken'


Met coole en gekke sokken geef je aan hoe uniek je bent. 100% Sock You en 200% jezelf. Daar staan we bij Zotte Sokken 300% achter!